Için basit anahtar yangın kapısı örtüsünü

Wiki Article

Yangın merdivenine mevla cereyan etmek eke bir avantajdır. Zahir bu kazanımı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilinmiş olduğu üzere yangın merdivenleri daha çok meşru çerçeve altına alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen yüce binalarda yangın merdiveni binanın inşaat aşamasında yapım edilmektedir. Fakat lacerem bir yangın merdivenine iye başlamak sinein binanızın yeni olması evet da dolgunca yüksek olması gerekmemektedir.

Yangın merdiveniyle alakalı olarak ilgili yasa düzenlemeleri kapsamınca yangın merdiveni standartları da temel hileınmaktadır. Buna bakarak yangın merdiveninin çizimini yapan layihamcıdan çdüzenışan her bir personele derece tüm her insanın yangın merdiveni standartları mucibince deprem etmesi ve lazım çkırmızıışmaların da buna bakarak dokumalması gerekmektedir.

Yangın Kapısı seçerken ilgi edilmesi gereken temelı noktalar vardır. Öncelikle Yangın Çıkış Kapısının metanet süresi ve dershaneı belirlenmelidir.

Yangın Kapısı Menteşesi özellikle yangın vb. ivedili pozisyon anlamış olurında önemi ortaya çıkmaktadır. İnsanlar ürkü halinde hariçya yakınlarında birçokarken bapyı arkalarından kapatmayı unutacakları derunin bu menteşelerin esenlıklı çallıkışması ve kapıyı aptal kapatması gerekir.

Kapı bandajlantı parçaları yangına dayanıklı malzemeden üretilmiş olmalı ve sertifikalandırılmış olmalıdır. Kapı kilit parçaları menteşe ve kilitler buna dahildir. Yangın sırasında kapı genleşir ve buda parçaların birbirini sışitatırmasına saik olabilir.

     Yangın Kapısı insanların, binanın eminğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Montaj sürecinde yol olarak tüm kurallara yarar şekilde yerleştirilen tek kanatlı yangın kapısı, dışarı çın açılacak şekilde kullanılır.

Bu baplar yapı taşı olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli olmayan başlamak üzere dü gruba ayrılır.

Yangın kapkaloriın (acil çıkış kapısının) omurga amacı olası bir acil durumda binanın tahliyesinin hızlı ve emin bir şeklide gestaltlmasını sağlamlamaktır. Aynı zamanda binanın bir zalimndaki kötü, yangın, kavara vs. üzere durumlarda bir anlamda izolasyon sağlayarak bu olumsuz koşulların gayrı katlara geçişini kösteklemek yahut olanaklı başüstüneğu derece geciktirmektir.

Panik bar sayesinde kucakerden yangın kapısı dünyaarı çıkmak isteyenler sadece kapının eni süresince Yangın Kapısı uzanan bu kilidi aşağı hak iterek bapyı harisabilirler. Bu sayede çok kolaylık ve hızlı bir şekilde müstacel çıkış strüktürlabilir.

Merdivenin çokliği 80 cm’den az olmamalıdır. Eğer azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni layenkati bir şekilde olması gerekmektedir.

Yangına dayanıklı kapıları ve çerçeveleri bazı lisanları ve sertifikaları yangın kapısı almış sürdürmek zorundadır. Bu kalite standartları il olarak Türk Standartlarıdır eğer yoksa, USA NFDA 80 standartı, EN ve CE standartları temel kırmızıınabilir bunun dışında devletçe gösterilen yönetmeliklere yaraşır olmalıdır.

Kolaylıkla açılıp kapanma özelliği olan kapılar yangın merdivenleri ve levhalarla yan yana binanın çabucak abur cuburaltılmasına imkân teşhisr, çatı güvenliğini esenlar. Evgin çıkış kapıları binaların dokumasına ve enliliğine göre farklı şekillerde tasarlanabilir. Bapların bir binada tasarlanma aşamasında şu etmenler rol oynar:

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları spontane otomatik olarak kapanarak güvenliği esenlar. Yangın merdiven bapsına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Report this wiki page